Gospodariile din zonele rurale sau cele din apropierea unor deversari de ape ar trebui sa detina o motopompa care sa ajute la evacuarea sau suplimentarea apei. Fie ca este vorba despre inundatii, despre golirea unor bazine sau a foselor ori dimpotriva, despre irigatii sau alimentarea gospodariei cu apa, o motopompa poate usura considerabil viata gospodarilor.
Tinand cont de importanta pe care o are prezenta unui astfel de echipament in activitatea agricola si casnica, dar si in sectorul industrial, oamenii se pot intreba cat de rentabila este o investitie intr-un astfel de echipament. Mai multe detalii tehnice ale unei motopompe pot fi gasite pe site-ul Ruris.ro, un producator de renume national, care detine in portofoliul sau o gama variata de motoutilaje pentru gospodarie.
Cum se stabileste consumul unei motopompe?
Una dintre preocuparile oamenilor este cat consuma o motopompa. In general, acestea pot functiona cu benzina sau cu motorina, ceea ce ofera o libertate mai mare in utilizare, fara a exista dependenta de o sursa de electricitate. Astfel ca o motopompa poate fi folosita si in camp, pentru irigatii.
Totusi, consumul unui astfel de motoutilaj este influentat de o serie de factori, cum ar fi:
-
capacitatea motorului – de exemplu, la magazinele partenere Ruris, de unde se pot cumpara astfel de echipamente, pot fi gasite motopompe cu motor de la 1,7 CP pana la 13 CP, astfel ca si consumul acestora este diferit;
-
debitul pe care il poate genera o motopompa, care poate fi, de exemplu, de 15 mc/h, 25 mc/h, 30 mc/h sau chiar 48 mc/h;
-
puterea motorului – exista motopompe cu motor in 2 timpi si motopompe cu motor in 4 timpi, acestea din urma fiind cele destinate sferei profesionale.
Pompe submersibile | Ruris.ro
Tipurile de motopompe
Motopompele se pot imparti in functie de tipul combustibilului folosit, in acest caz existand motopompe electrice, pe gaz, diesel sau pe benzina, dar pot fi catalogate si in functie de tipul apei pe care o pot pompa.
Astfel ca pot fi gasite motopompe pentru ape curate, cunoscute si sub denumirea de pompe submersibile, care pot fi folosite in fantana, put, pentru scoaterea apei, dar si motopompe pentru ape semi-murdare sau ape murdare – dotate cu filtre speciale – motopompe pentru lichide speciale, cum ar fi lichide petroliere, substante corozive, ori motopompe cu membrana, specifice lichidelor cu vascozitate ridicata.