Dieta antiinflamatoare – retete nutritive

Ovazul cu fructe de padure ofera doze mari de prebiotice, antioxidanti si fibre. Ovazul are un continut ridicat de fibre numite beta-glucani

Dieta antiinflamatoare poate ajuta la ameliorarea durerilor articulare si la reducerea inflamatiei. Pentru persoanele care se lupta cu inflamatia cronica, alegerile dietetice cheie pot face o diferenta reala.

Urmarea unui plan specific de masa antiinflamatorie poate ajuta oamenii sa prepare mancare gustoasa si hranitoare, ajutand in acelasi timp la mentinerea inflamatiei lor sub control.

Dieta antiinflamatoare contine o multime de prebiotice, fibre, antioxidanti si omega-3. Aceasta inseamna o dieta bogata in legume, fructe intregi, cereale integrale, leguminoase si peste gras.

Retete
  • Terci de ovaz cu fructe de padure

Ovazul cu fructe de padure ofera doze mari de prebiotice, antioxidanti si fibre. Ovazul are un continut ridicat de fibre numite beta-glucani. Beta-glucanii sunt un prebiotic important pentru bacteriile intestinale Bifidobacterium, care pot reduce inflamatia si obezitatea legate de diabet.

Prebioticele ajuta bacteriile intestinale sanatoase sa creasca, ceea ce poate ajuta la reducerea inflamatiei. Fructele de padure sunt deosebit de bogate in polifenoli antiinflamatori.

  • Terci de hrisca si seminte de chia

Crusele de hrisca nu contin gluten si sunt un substitut excelent pentru ovaz pentru persoanele sensibile la gluten. Adaugarea semintelor de chia va spori continutul sanatos de omega-3 din aceasta alegere pentru micul dejun.

Omega-3 ajuta la reducerea inflamatiei in organism, iar cercetarile arata ca pot imbunatati sensibilitatea si rigiditatea articulatiilor.

  • Oua amestecate cu curcuma

Ouale sunt o excelenta sursa de proteine, iar galbenusul contine vitamina D. Vitamina D ar putea limita procesul de inflamatie datorita efectelor sale asupra sistemului imunitar.

Se va adauga curcuma la oua amestecate pentru un plus de antiinflamator. Curcuma este bogata intr-un compus numit curcumina, care poate ajuta la gestionarea starilor oxidative si inflamatorii.

  • Somon afumat, avocado si oua posate pe paine prajita

Somonul si avocado sunt ambele surse bogate de acizi grasi omega-3 antiinflamatori. Consumul de acizi grasi sanatosi poate imbunatati, de asemenea, sanatatea inimii si poate reduce riscul unei boli cardiovasculare.

Acest mic dejun consistent este excelent pentru zilele foarte active sau pentru brunch-urile de weekend. Pentru optiuni fara gluten, se va utiliza paine fara gluten.

  • Smoothie de ananas

Un smoothie este plin de fibre si proteine, ceea ce ii face pe oameni sa se simta mai plini pentru mai mult timp. Ananasul contine niveluri ridicate de bromelina, care are proprietati antiinflamatorii.

Acest site folosește cookie-uri. Acceptați sau refuzați cookie-urile. Pentru mai multe detalii privind gestionarea preferințelor referitoare la cookie-uri, vedeți Politica de utillizare cookie-uri. Pentru alte detalii, va rugam sa accesati pagina Politică de Confidențialitate.