lacto-vegetariana

Multe persoane urmeaza o dieta lacto-vegetariana pentru flexibilitatea si beneficiile sale pentru sanatate. Cu toate acestea, ar trebui ca oamenii sa tina cont de mai multi factori pentru a se asigura ca alimentatia este sanatoasa si echilibrata. Acest articol analizeaza beneficiile unei diete lacto-vegetariene.

Ce este o dieta lacto-vegetariana?

Dieta lacto-vegetariana este o variatie a vegetarianismului care exclude carnea, pasarile de curte, fructele de mare si ouale. Spre deosebire de alte diete vegetariene, aceasta include anumite produse lactate, precum iaurt, branza si lapte.

Unele persoane aleg, de asemenea, sa urmeze dieta din motive de sanatate. De fapt, reducerea consumului de carne si alte produse animale poate fi asociata cu mai multe beneficii pentru sanatate.

Alte forme comune de vegetarianism includ dieta lacto-ovo-vegetariana, dieta ovo-vegetariana si dieta vegana.

  • Beneficii

Urmarea unei alimentatii lacto-vegetariene nutritive, bine echilibrate, poate oferi beneficii impresionante pentru sanatate. Mai jos sunt cateva dintre potentialele beneficii pentru sanatate asociate cu acest tip de alimentatie.

  • Imbunatateste sanatatea inimii

Mai multe studii au descoperit ca dietele lacto-vegetariene pot imbunatati sanatatea inimii si pot reduce mai multi factori comuni de risc pentru bolile de inima.

  • Promoveaza controlul glicemiei

Unele cercetari sugereaza ca adoptarea unei diete lacto-vegetariene ar putea contribui la imbunatatirea controlului zaharului din sange.

  • Ajuta la pierderea in greutate

Adoptarea unei diete lacto-vegetariene poate sa fie buna atat pentru sanatate, cat si pentru talie. De fapt, mai multe studii au aratat ca vegetarienii tind sa aiba un indice de masa corporala mai mic (IMC) decat cei care mananca carne.

  • Poate reduce riscul anumitor tipuri de cancer

Numeroase studii au descoperit ca urmarea unei diete lacto-vegetariene poate fi asociata cu un risc redus de mai multe tipuri de cancer.

In special, dietele vegetariene au fost asociate cu un risc cu 10–12% mai mic de a dezvolta cancer in general. De asemenea, aceste diete au fost asociate cu un risc redus de cancer colorectal si de san.

De retinut ca aceste studii arata o asociere, nu o relatie cauza-efect. Sunt necesare cercetari suplimentare pentru a evalua daca urmarea unei diete lacto-vegetariene poate ajuta la reducerea riscului de cancer.

Acest site folosește cookie-uri. Acceptați sau refuzați cookie-urile. Pentru mai multe detalii privind gestionarea preferințelor referitoare la cookie-uri, vedeți Politica de utillizare cookie-uri. Pentru alte detalii, va rugam sa accesati pagina Politică de Confidențialitate.