Prajitura cu cafea

Prajitura cu cafea este o prajitura moale cu aroma inconfundabila de cafea: perfecta pentru a fi savurata la micul dejun, alaturi de o ceasca de lapte. Este o prajitura simplu de preparat, ideala pentru a inlocui biscuitii si gustarile si pentru a fi savurata.

Are nevoie de doar cateva ingrediente, dintre care multe dintre ele le aveti cu siguranta deja in dulapuri: faina, oua, zahar, lapte pentru a iesi moale, ulei pentru a o face mai usoara si, in cele din urma, cafea pentru a-i da aroma si gustul caracteristic. Prepararea acestei prajituri este foarte rapida si usoara.

Ingrediente pentru o forma de tort de 24 cm

  • faina 00 300 g
  • ou 3 oua
  • zahar 220 g zahar pudra
  • ulei 120 ml ulei de seminte
  • lapte 100 ml lapte
  • cafea 100 ml cafea
  • praf de copt 16 g praf de copt

Pregatire

Pentru a pregati aceasta prajitura, se pun ouale intr-un castron si se adauga zaharul pudra. Se bat aceste doua ingrediente cu un tel electric si apoi turnam incet uleiul si laptele.

Se cerne si se adauga faina putin cate putin, amestecand bine ca sa nu se formeze cocoloase; apoi se adauga un pliculet de praf de copt.

In final, turnam cafeaua amara pentru a ne aromatiza prajitura. Amestecam toate ingredientele si transferam aluatul intr-o forma cu diametrul de 24 cm, pe care in prealabil am uns-o cu unt si am tapetat-o cu faina.

Apoi se coace in cuptorul ventilat, deja fierbinte, timp de aproximativ 55-60 de minute la 165°.

Prajitura noastra de cafea este gata sa fie savurata cu un praf de zahar pudra. Este o prajitura ideala pentru micul dejun sau pentru o gustare de dupa-amiaza, insotita de o ceasca de lapte sau de cafea.

Curiozitate

Multi considera ca termenul „cafea” provine din cuvantul arab „qahwa”, care indica o bautura excitanta de culoare rosie inchisa, a carei denumire a fost ulterior transformata in turcescul „kahve” care in traducere inseamna cafea. Altii, insa, sustin ca acest cuvant provine dintr-o regiune din Etiopia, unde aceasta planta este foarte raspandita si creste salbatic, numita Caffa.

Acest site folosește cookie-uri. Acceptați sau refuzați cookie-urile. Pentru mai multe detalii privind gestionarea preferințelor referitoare la cookie-uri, vedeți Politica de utillizare cookie-uri. Pentru alte detalii, va rugam sa accesati pagina Politică de Confidențialitate.