Pulpa de caprioara, ienupăr și coacăze roșii & Torturi rapide de pește
Pulpa de caprioara, ienupăr și coacăze roșii
Pulpa de caprioara , ienupăr și coacăze roșii
Ingrediente
4 pulpe de caprioara
1½ linguri de boabe de ienupăr
1 pachet mare de unt
ulei de masline
4 cepe roșii
2 tulpini de telina
2 coacăze roșii
300 ml vin rosu
câteva frunze de rozmarin proaspăt
800 g carne de vită ecologică
Metodă
Se aseaza pulpa de caprioara intr-o tava mare și se presara cu sare de mare și piper negru. Se zdrobesc boabele de ienupar, apoi se adauga, de asemenea, deasupra.
Se încălzește untul și o picatura de ulei într-o tigaie și se rumeneste carnea pe toate laturile, in detaliu. Apoi se scot pulpele și se lăsa deoparte.
Se curată și se toacă fin ceapa, apoi se taie țelina. Se adauga ambele la tigaie și se lasa la foc scăzut. Se gateste timp de 10 pana la 15 minute, pana cand se inmoaie, dar nu se coloreaza .
Se adaugă coacăzele în tava cu vinul și se aduce la fierbere, apoi se lasa asa câteva minute. Se reintroduce pulpele in tigaia cu rozmarin și se lasa ca toata compozitia sa fiarba. Se reduce căldura și se lasa asa, acoperită, timp de 4 ore sau până când carnea se desprinde de os.
Se scot din nou pulpele. Sosul se aduce din nou la fierbere, și se gateste la foc mediu până când compozitia este mai solida. Se taie carnea de pe oase; când sosul se îngroașe, se adauga din nou carnea în tigaie și se incalzeste.
Torturi rapide de pește
ingrediente
500 g cod cu piele, fileu de eglefin sau pollock
1 Maris Piper (250g)
4 linguri făină netedă
ulei de masline
2 linguri de mirodenii proaspete, cum ar fi marar, arpagic sau patrunjel
200 ml de maioneză, obținută din ouă
Metodă
Se taie fasii pestele, apoi se curata și se prăjește cartoful.
Se combina cu făina într-un castron, apoi se adauga sare de mare și piper negru.
Se aduc impreuna in 12 bucati plate, apoi se lăsa să se răcească în frigider.
Se incalzeste un strat de ulei într-o tavă, la foc mediu. Se gatesc prajiturile de pește timp de 2 – 3 minute pe fiecare parte, până când sunt aurii și crocante, apoi se scot pe hârtie de bucătărie pentru a se scurge.
Se aleg, se taie și se amesteca ierburil, apoi se servesc cu prăjiturile de pește și felii de lămâie.