Scallopine de pui cu sos de crema de sofran
Cei care au invitati la cina si vor sa ii impresioneze cu adevarat, pot pregati cu succes aceasta minunata reteta. Preparatul este unul gustos si savuros, extrem de consistent care poate fi consumat cu incredere de catre toti cei prezenti. Dureaza maxim 30 de minute pana cand este gata, iar din cantitatea finala pot fi servite cu lejeritate 4-6 persoane.
Ingrediente:
-
2 linguri de ulei de masline
-
1 bucata de carne de pui (scallopine)
-
2 bucati de ceapa rosie taiata marunt
-
1 catel de usturoi, tocat
-
½ ceasca de vin alb
-
1 ½ ceasca supa de pui
-
¼ lingurita de sofran
-
½ ceasca de smantana
-
¾ lingurita de sare
-
¼ lingurita de piper negru proaspat macinat
-
3 linguri de patrunjel proaspat taiat
Se incalzeste uleiul de masline intr-o tigaie mare la foc intens. Se condimenteaza bucatile de pui cu sare si piper dupa gust, dupa care se gatesc pana se inmoaie, adica timp de aproximativ 2-3 minute pe fiecare parte. Ar trebui sa obtina o culoare frumoasa si rumena. Se muta puiul intr-o farfurie si se acopera cu o folie pentru a se mentine cald pana cand sosul este gata. Se pune din nou tigaia pe foc mediu, se adauga ceapa si usturoiul si se lasa aproximativ 2 minute. Se stropeste tava cu vin alb. Cu ajutorul unei linguri de lemn, se amesteca totul foarte bine si se lasa din nou pe foc pana cand vinul se evapora aproape in totalitate. Se adauga toate bucatile de pui si firele de sofran, dupa care tigaia se pune iar la foc timp de 10 minute. Se adauga smantana si se condimenteaza totul cu sare si piper dupa gust. Se amesteca toate ingredientele si se fierb timp de aproximativ 1 minut pentru a se combina armonios toate aromele. Preparatul se presara cu patrunjel si se serveste imediat.
Se poate servi alaturi de o salata fresh sau de ce nu, alaturi de niste cartofii aurii la cuptor sau de niste legume la grill. Garnitura poate fi aleasa in functie de preferinte, dar si in functie de timpul pe care gospodinele il au la dispozitie. In general, carnea de pui este foarte usor de combinat cu orice leguma tocmai datorita gustului sa usor fad.