Purificarea aerului din casa este esentiala pentru sanatatea organismului. Prin urmare, este important ca oamenii sa ia unele masuri privind imbunatatirea calitatii aerului si implicit protejarea familiei. Potrivit unei anchete a Agentiei pentru Protectia Mediului, poluarea in interior este de doua pana la cinci ori mai mare, decat poluarea exterioara.
Acest lucru nu are nici o legatura cu murdaria care poate fi in spatiile inchise. De fapt, particulele cu agenti toxici care afecteaza aerul din casa provin din produse folosite zi de zi, cum ar fi: detergenti, produse de curatare, pesticide, parfumuri etc.
Asadar, iata cateva metode bune pentru purificarea aerului din locuinte.
- Imbunatatirea ventilatiei
Ventilatia slaba permite poluantilor sa ramana in aer. Deschiderea ferestrelor si usilor de cel putin doua sau trei ori pe zi, este ideala. Cand se gateste sau se face baie, este bine ca persoanele sa porneasca un ventilator de evacuare, pentru a ajuta la eliminarea mirosurilor si la reducerea umiditatii.
- Lampa cu cristal de sare
O lampa cu cristal de sare este un alt purificator natural de aer, pe care oamenii il pot avea in casa. Produsele din cristal de sare tind sa reduca substantele iritante din aer. In plus, sarea roz din Himalaya este un purificator natural de ioni care elimina toxinele din mediu si le neutralizeaza.
- Plantele
Oamenii nu isi pot permite filtrele de aer scumpe? Sfatul specialistilor este sa umple spatiul cu plante interioare. Unele pot ajuta la eliminarea toxinelor din aer si sunt considerate o solutie promitatoare si ieftina pentru reducerea poluarii din interior. Mai mult, ii protejeaza de multe reactii adverse.
- Lumanari de ceara de albine
Pe langa imbunatatirea calitatii aerului in casa, lumanarile de ceara de albine ard incet, asa ca nu trebuie sa se inlocuiasca frecvent.
- Uleiuri esentiale
Uleiurile esentiale precum oregano, rozmarin, cimbru, grapefruit, lamaie, scortisoara si arborele de ceai, fac ca virusii, ciupercile, bacteriile si chiar mucegaiul sa nu poata supravietui in casa.
Un alt mod de a le folosi ar fi adaugarea acestora, in sapunuri si detergenti, pentru a respira un aer mai proaspat si mai curat.